En guide fra Jura Nord Advokater for oprettelse af en fremtidsfuldmagt

Hvordan opretter man en fremtidsfuldmagt?

September 10, 20242 min read

Fremtidsfuldmagter: En Guide fra Jura Nord Advokater

En fremtidsfuldmagt er et essentielt juridisk dokument, der giver dig mulighed for at bestemme, hvem der skal træffe beslutninger på dine vegne, hvis du en dag ikke længere er i stand til det. Dette kan blive aktuelt, hvis en ulykke eller alvorlig sygdom medfører mental eller fysisk svækkelse. Derfor er det vigtigt at oprette en fremtidsfuldmagt, mens du stadig er ved godt helbred, så dine interesser kan blive varetaget, som du ønsker. I denne artikel guider vi dig trin-for-trin i oprettelsen af en fremtidsfuldmagt.

Oprettelse af en fremtidsfuldmagt med MitID

Trin 1: Beslut, hvad og hvem

Først skal du beslutte, hvilke områder din fuldmagt skal dække: personlige forhold, økonomiske forhold eller begge dele? Det er op til dig, hvilke handlinger og beslutninger din fuldmægtig skal have ret til at foretage. Overvej også, om der skal være særlige betingelser eller begrænsninger knyttet til fuldmagten.

Dernæst skal du vælge, hvem der skal have fuldmagten. Du kan vælge en eller flere personer, som du har tillid til. Hvis du udpeger flere personer, skal du tage stilling til, om de skal træffe beslutninger i fællesskab eller hver for sig.

Trin 2: Registrer fremtidsfuldmagten

Når du har besluttet dig for indholdet, skal fremtidsfuldmagten registreres i tinglysningssystemet. Dette gøres digitalt med MitID på www.tinglysning.dk, hvor du indtaster fuldmagtens indhold og oplysninger om fuldmægtigen(e) og underskriver digitalt med MitID.

Trin 3: Vedkendelse hos notar

Efter den digitale underskrift skal fremtidsfuldmagten vedkendes for en notar i skifteretten inden for 6 måneder. Notaren bekræfter din identitet og sikrer, at du forstår fuldmagtens indhold.

Oprettelse af en fremtidsfuldmagt uden MitID

Hvis du ikke har MitID, kan fremtidsfuldmagten oprettes på papir og underskrives i Familieretshuset. For at kunne underskrive på papir skal du være fritaget fra at modtage digital post. Dette kan skyldes fysisk eller mental funktionsnedsættelse, manglende internetadgang, eller hvis du er registreret som udrejst af Danmark. Uden MitID har du altså stadig mulighed for at oprette en fremtidsfuldmagt.

Professionel Rådgivning

Hos Jura Nord Advokater anbefaler vi, at du søger juridisk rådgivning for at sikre, at din fremtidsfuldmagt opfylder dine behov. Tinglysningsprocessen kan være kompleks, men vi kan rådgive og håndtere registreringen for dig. Kontakt os på telefon 72161600 eller mail [email protected] for at få hjælp til at oprette en fremtidsfuldmagt, der er tilpasset dine ønsker og behov.

jura nord advokater

Back to Blog